dijous, 24 de novembre del 2011

CONSTRUIR ESCOLES ÉS CONSTRUIR FUTUR

De Groc a fer costat a FaPaC per demanar solucions a les Escoles en Barracons!!

Els de Badalona no podem faltar es una bona oportunitat per fer ressò de la situació de les escoles de Badalona, us demanem que feu molta difusió per que les famílies de les escoles que tenen problemes de construccions es posin la samarreta el proper dissabte i participin d'aquesta festa reivindicativa.

Aqui teniu la info..

una abraçada
Dissabte, 26 de novembre: "Construir escoles és construir futur"

La FaPaC organitza una jornada reivindicativa a Barcelona i d'altres poblacions sota el lema "Construir escoles és construir futur" per reclamar que les escoles en barracons no es perllonguin més de tres anys i perquè s'engegin les construccions pendents.

En els diferents actes simultanis es llegirà un manifest unitari i es recolliran signatures de suport a la reivindicació. Aquestes són fins ara les accions previstes; de la resta us informarem en els propers dies.       


BARCELONA: JORNADA LÚDICO-REIVINDICATIVA
         Lloc: Parc de La Maquinista, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu.
         Hora: a les 11h   CARTELL
Els barracots acostumen a ser un pas previ en el procés de creació de moltes noves escoles abans de comptar amb un edifici definitiu. Tanmateix, en ocasions, aquesta situació deixa de ser provisional i es perllonga en el temps. Aquesta és la situació que viuen moltes escoles arreu de Catalunya.
Davant d'això, la FaPaC convoca aquesta jornada reivindicativa i fa una crida a totes les AMPA de cadascun dels territoris a participar-hi per sumar esforços.
Les famílies afectades reclamen:
- Assegurar la qualitat educativa en igualtat de condicions que la resa de centres educatius amb espais comuns necessaris i instal·lacions adequades.
- Fixar un termini màxim de 3 anys per a la construcció i posta en marxa de l'edifici definitiu de l'escola.
- Planificar des d'un començament el conjunt de les instal·lacions provisionals amb les màximes ampliacions necessàries per donar resposta a l'augment anual d'alumnes.
- Articular sistemes de participació de pares i mares i direccions dels centres amb l'Administració per a fer el seguiment i la gestió de les instal·lacions provisionals i també per participar en la definició del projecte.

JORNADA LÚDICO-REIVINDICATIVA

dimecres, 16 de novembre del 2011

17N CADENA HUMANA CONTRA LES RETALLADES

Us adjuntem el vídeo realitzar per fer la difusió de la Cadena Humana contra les retallades en Educació i Sanitat.

http://www.youtube.com/watch?v=E2rIp8CiFdk

dilluns, 14 de novembre del 2011

NENS I NENES DALT DE LES CARROSSES CAVALCADA REIS 2012

Benvolguts,


Ens plau fer-vos saber que aquest any la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Badalona ho organitzat una sorteig públic de nens i nenes per anar a dalt de les carrosses de la Cavalcada de Reis 2012.

La Cavalcada de Reis és una de les activitats més importants del calendari festiu anual que es fa a la ciutat. Se celebra el dia 5 de gener a la tarda i consisteix en la cercavila de les carrosses del Reis d’Orient, acompanyades de comparses, grups musicals i artístics, per un recorregut que creua la ciutat.

L’objectiu d’aquest sorteig és escollir els nens i nenes que participaran a la Cavalcada de Reis 2012, i que faran el recorregut a dalt de les carrosses dels Reis i llançaran caramels al públic assistent. S’escolliran 35 nens o nenes, dels quals els 30 primers seran titulars i els 5 últims suplents, que només s’utilitzaran en cas de malaltia o qualsevol altre incidència dels titulars.

Per poder participar cal ser de Badalona, tenir entre 8 i 11 anys el dia 5 de gener de 2012, i omplir la sol·licitud que trobareu a www.badalona.cat abans de 23 de novembre. El 24 de novembre es publicarà al web de l’Ajuntament el llistat definitiu de persones que han fet correctament la sol·licitud, enumerades correlativament segons l’ordre de sol·licitud.

El dia 25 de novembre, a les 11 h, a la sala d’actes de la planta baixa de l’edifici el Viver, es farà públicament el sorteig del número de tall. A partir del nen o nena que tingui aquest número de la llista es contaran 35 nens per ordre correlatiu de la llista i aquests seran els escollits. Aquest número de tall es farà públic al web de l’Ajuntament.

Per tal de fer-ne difusió, us agrairem que feu arribar aquest correu a tots els pares i mares de la vostra escola.


Cordialment,

Regidoria de Cultura

Ajuntament de Badalona

divendres, 11 de novembre del 2011

CADENA HUMANA

CADENA HUMANA 17 NOVEMBRE

Cadena Humana el proper 17 de novembre a les 18h davant de l'Hospital Municipal

El recorregut serà Escola Jungfrau – Hospital Municipal – Plaça de la Vila.
Us convidem a vestir de blanc (per sanitat) o groc (per educació), a portar objectes per fer soroll, cartells, consignes, etc.


Després de la cadena humana:
- 19:00h farem una concentració davant de l'Ajuntament.
- 19:30h tindrà lloc una xerrada-debat sobre l'estat de la sanitat a la nostra ciutat a l’ “amfiteatre” de la Plaza Pompeu Fabra


Esperem la vostra colaboració en la difusió* i la participaió del màxim de mestres, mares, pares i alumnat en la cadena humana.

dimarts, 8 de novembre del 2011

EXPOSICIÓ ‘LA VIDA A PAGÈS’ AL CENTRE CÍVIC CAN CABANYES

EXPOSICIÓ ‘LA VIDA A PAGÈS’ AL CENTRE CÍVIC CAN CABANYES

Del 8 de novembre al 30 de desembre, al Centre Cívic Can Cabanyes, s’ubica l’exposició “La vida a pagès”, una exposició del Centre Excursionista de Catalunya, que dóna a conèixer l’Estudi de la Masia Catalana

Entre el 1923 i el 1936, es va dur a terme el projecte d’investigació Estudi de la Masia Catalana, per part d’un equip de científics i humanistes, impulsat per Rafael Patxot i encomanat al Centre Excursionista de Catalunya.

L’objectiu d’aquest projecte d’investigació era deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies, les feines de camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums del món rural, ja que s’adonaven que estaven desapareixent. L’arxiu recull 7.700 fotografies de l’època, sobre la vida a pagès a Catalunya i a les Illes Balears, així com fitxes descriptives de les activitats agrícoles i de les masies.

El Centre Excursionista de Catalunya ha custodiat l’arxiu documental de l’Estudi, l’ha conservat i l’ha recuperat, i aquesta exposició dóna a conèixer el fons d’aquest projecte.

A Badalona, l’Estudi de la Masia Catalana va produir prop de 200 fotografies de masies i elements de la vida a pagès al municipi durant els anys 30. Per complementar l’exposició, la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat i el Museu de Badalona, han realitzat un treball de recerca de l’arxiu d’imatges del Museu de Badalona.

A partir de les fotografies de les masies de Badalona facilitades pel Centre Excursionista de Catalunya, i de les de l’arxiu d’imatges del Museu, s’han escollit prop de 150 imatges de 79 masies, en diferents èpoques (des dels anys 30 fins a l’actualitat), que es mostren en format audiovisual i en un plafó, que complementen l’exposició “La vida a pagès” i donen a conèixer el passat agrícola de la nostra ciutat i el conjunt del patrimoni arquitectònic i paisatgístic que representen encara les masies existents a l’actualitat.


Laura García

Directora centre cívic Can Cabanyes

Subscriu-te a “Entradas (Atom)” i estaràs informat cada vegada que es publiqui al blog.