dimecres, 3 de desembre del 2014

Moviment pel futur del Parc de Lloreda


 

DENUMCIEM LA FALTA D'INFORMACIÓ EN LA REALITZACIÓ DE LES OBRES DE CONSTRUCIÓ DE LA NOVA PLAÇA DE LLOREDA I SOL.LICITEM LA PARALITZACIÓ IMMEDIATA DE LES OBRES

Aquest mes de novembre els veïns del barri de Nova Lloreda hem vist com s'iniciaven unes obres de grans dimensions a la part superior del Parc de Lloreda. Unes obres que tenen per objectiu la transformació d'una zona verda en una plaça de ciment.

A l'inici de les obres les entitats veinals desconeixem aquest projecte. Hi ha hagut una manca de transparència per part del l'administració local. Oficialment no s'ha comunicat el cost de les obres ni les actuacions a realitzar.Als veïns se'ns ha imposat un projecte que desconeixem i se'ns ha negat l'oportunitat de manifestar les nostres opinions en les necessitats de millora del parc.

Sol.licitem siguin paralitzades les obres fins que les entitats anunciades i els veïns siguin informats pels responsables muncipals sobre el projecte en execució. Així com, siguin tingudes en compte les propostes i consideracions de les entitats veinals.

Entenem que s'estan realitzant unes obres i invertint uns diners que no aportaran millores significatives per a les families que viuen al barri.

Antecedents:El parc de Nova Lloreda és un gran pulmó verd. Una zona verda que és un símbol d'identitat del barri. Un parc amb data de construcció als anys 80 i que ha mantingut els seu atractiu fins l'actualitat. Amb més de 30 anys d'antiguitat és evident que el parc necessita algunes actuacions puntuals de millora però en cap cas això es tradueix en cimentar i transformar visualment per complert la part superior del parc.

Sobre el projecte d'obres actual els veïns exposem:No necessitem una plaça. El barri està ple de zones dures. Volem un parc de sauló, amb arbres, vegetació i espais de joc per infants de totes les edats. Volem conservar el privilegi de tenir un gran entorn natural enmig de la ciutat.

Demanem que la superfície del parc es mantingui amb l'actual sauló. Entenen que és un material natural que absorbeix millor la brutícia. La sorra té capacitat de filtració, a més, combinada amb el sol i l'oxigen permet una acció fungicida. El parc és una zona molt freqüentada per animals domèstics i lamentablement els orins hi són presents. Fins ara, el sauló, ha fet de filtre natural i ha mantingut la superficie del parc amb un aspecte òptim. Amb la cimentació del parc preveiem més bruticia: bassals d'orins, xiclets enganxats al terra, males olors i una zona potencial de temperatures elevades a l'estiu ja que el ciment potencia la calor. També preveiem un deteriorament més ràpid de la superficie.

Des de l'Ampa de les escoles implicades es demana que es valori el sauló com a un element natural educatiu. El parc, en la seva totalitat, forma part del projecte educatiu i s'utilitza com a eina per transmetre coneixents i valors als alumnes.
En varies ocasions s'ha manifestat a l'Ajuntament la necessitat d'actualitzar i millorar els jocs infantils de la part superior del parc, molt escassos i deteriorats en els darrers anys. Es reclama una zona de joc adaptada per a nens i nenes entre 6 i 12 anys. Al barri hi ha una gran població infantil però només hi ha estructures de joc per a nadons.

L'actual projecte de transformació del parc no resolt aquest problema ja que hi ha previst dos tobogans, un gronxador i 3 motxes. Un equipament que ens sembla insuficient pel tamany del parc i la quantitat d'infants que hi viuen a la zona.

Un altre de les demandes històriques i que el projecte actual no contempla és dotar de mesures de protecció al balcó , d'uns 4 metres d'alçada, que hi ha a la torreta del transformador de FECSA. Actualment els nens/es tenen accès directe i la barana no compleix normativa.

Demanen que les obres de millora i manteniment no afectin només a la part superior del parc sinò que s'extenguin a la totalitat del parc

A través d'investigacions personals dels veïns s'ha descovert que el projecte de remodelació té un cost de 818.449,94 EUR (dades extretes de l'AMB. Exp.1348/14-obres del projecte d'urbanització de la plaça Lloreda, al terme municipal de Badalona). Uns diners destinats a transformar un espai que no cumplirà amb les demandes del veïns i dels centres escolars de la zona.

Per totes aquestes raons mostrem el nostre desacord en l'actual projecte de remodelació del Parc de Lloreda.

Els veïns de Nova Lloreda estimem el nostre barri. Volem millores, però sobretot volem que se'ns escolti i que no es tracti de fer callar la nostra veu.
 
 

Subscriu-te a “Entradas (Atom)” i estaràs informat cada vegada que es publiqui al blog.