dimarts, 8 de novembre del 2011

EXPOSICIÓ ‘LA VIDA A PAGÈS’ AL CENTRE CÍVIC CAN CABANYES

EXPOSICIÓ ‘LA VIDA A PAGÈS’ AL CENTRE CÍVIC CAN CABANYES

Del 8 de novembre al 30 de desembre, al Centre Cívic Can Cabanyes, s’ubica l’exposició “La vida a pagès”, una exposició del Centre Excursionista de Catalunya, que dóna a conèixer l’Estudi de la Masia Catalana

Entre el 1923 i el 1936, es va dur a terme el projecte d’investigació Estudi de la Masia Catalana, per part d’un equip de científics i humanistes, impulsat per Rafael Patxot i encomanat al Centre Excursionista de Catalunya.

L’objectiu d’aquest projecte d’investigació era deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies, les feines de camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums del món rural, ja que s’adonaven que estaven desapareixent. L’arxiu recull 7.700 fotografies de l’època, sobre la vida a pagès a Catalunya i a les Illes Balears, així com fitxes descriptives de les activitats agrícoles i de les masies.

El Centre Excursionista de Catalunya ha custodiat l’arxiu documental de l’Estudi, l’ha conservat i l’ha recuperat, i aquesta exposició dóna a conèixer el fons d’aquest projecte.

A Badalona, l’Estudi de la Masia Catalana va produir prop de 200 fotografies de masies i elements de la vida a pagès al municipi durant els anys 30. Per complementar l’exposició, la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat i el Museu de Badalona, han realitzat un treball de recerca de l’arxiu d’imatges del Museu de Badalona.

A partir de les fotografies de les masies de Badalona facilitades pel Centre Excursionista de Catalunya, i de les de l’arxiu d’imatges del Museu, s’han escollit prop de 150 imatges de 79 masies, en diferents èpoques (des dels anys 30 fins a l’actualitat), que es mostren en format audiovisual i en un plafó, que complementen l’exposició “La vida a pagès” i donen a conèixer el passat agrícola de la nostra ciutat i el conjunt del patrimoni arquitectònic i paisatgístic que representen encara les masies existents a l’actualitat.


Laura García

Directora centre cívic Can Cabanyes

Subscriu-te a “Entradas (Atom)” i estaràs informat cada vegada que es publiqui al blog.